Идеалан лагани летњи ручак: Рецепт за неодољиву салату са бресквама и руколом
Постаће омиљена многима.
И најзахтевније гурмане одушевиће овако укусан и лаган летњи ручак.
Неодољива салата је све што треба да изнесете на трпезу, као било који оброк у дану.
Састојци и количина:
брескве или нектарине - 2 комада
рукола - 100 г
чери парадајз - 100 г
авокадо - 1 комад
маслиново уље - 2 кашике
фета сир - 100 г
лимун - 1 комад
со и бибер - по укусу
босиљак - неколико листића
маслине - 70 г
Начин припреме:
У велику чинију ставите опрану и на папиру просушену руколу, додајте брескве или нектарине које сте исекли на кришке и преполовљени чери парадајз. Авокадо исеците на коцкице и додајте осталим састојцима. Направите дресинг од маслиновог уља, сока од лимуна и додајте по укусу со и бибер. Прелијте салату пола сата пре сервирања и лагано измешајте. На крају додајте сир, прелијте са још мало уља и декоришите салату свежим босиљком.