Idealan lagani letnji ručak: Recept za neodoljivu salatu sa breskvama i rukolom
Postaće omiljena mnogima.
I najzahtevnije gurmane oduševiće ovako ukusan i lagan letnji ručak.
Neodoljiva salata je sve što treba da iznesete na trpezu, kao bilo koji obrok u danu.
Sastojci i količina:
breskve ili nektarine - 2 komada
rukola - 100 g
čeri paradajz - 100 g
avokado - 1 komad
maslinovo ulje - 2 kašike
feta sir - 100 g
limun - 1 komad
so i biber - po ukusu
bosiljak - nekoliko listića
masline - 70 g
Način pripreme:
U veliku činiju stavite opranu i na papiru prosušenu rukolu, dodajte breskve ili nektarine koje ste isekli na kriške i prepolovljeni čeri paradajz. Avokado isecite na kockice i dodajte ostalim sastojcima. Napravite dresing od maslinovog ulja, soka od limuna i dodajte po ukusu so i biber. Prelijte salatu pola sata pre serviranja i lagano izmešajte. Na kraju dodajte sir, prelijte sa još malo ulja i dekorišite salatu svežim bosiljkom.