Имате јабуке код куће, ево како да их искористите: Направите савршени домаћи КОЛАЧ од пар састојака
Сочна текстура, богат укус јабука и нежна арома цимета чини га савршеним избором.
Колач од јабука је један од оних класичних,домаћих десерата који одишу топлином и носталгиом.
Брза и једноставна припрема, а овај рецепт не захтева пуно састојака, а резултат је увек мекан, мирисан и неодољив.
Састојци
- 9 јабука
- 9 јаја
- 9 кашика уља
- 9 кашика шећера
- 9 кашика џема од јабуке
- 18 кашика брашна
- 1 прстохват цимета
Ољуштите јабуке и поређајте их у дубљи плех. Прстохват цимета поспите по јабукама.
У тигај сипајте шећер, да се карамелизује, а затим тепсију за печење прелијте. Ољуштите јабуке и поређајте у тепсију. Затим џем сипајте у средишњи део јабуке, како би попунили празнину. Поспите цимет преко јабука и пеците 20 минута на 200 Ц.
У две чиније раздвојте жуманце и беланце.
Почните да мутите беланца и додајте шећер, а затим постепено додајте жуманца у смесу. Додајте уље, брашно и прашак за пециво и наставите да мутите са жицом за мућење. Затим смесу прелијте преко јабука и пеците 50 минута на 180 Ц.
Поклопите тањиром, а затим изврните тепсију.
Поспите шећер у праху преко и уживајте у савршеном укусу воћног колача.
Детаљније о начину припреме на Гурмантв.