Imate jabuke kod kuće, evo kako da ih iskoristite: Napravite savršeni domaći KOLAČ od par sastojaka
Sočna tekstura, bogat ukus jabuka i nežna aroma cimeta čini ga savršenim izborom.
Kolač od jabuka je jedan od onih klasičnih,domaćih deserata koji odišu toplinom i nostalgiom.
Brza i jednostavna priprema, a ovaj recept ne zahteva puno sastojaka, a rezultat je uvek mekan, mirisan i neodoljiv.
Sastojci
- 9 jabuka
- 9 jaja
- 9 kašika ulja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika džema od jabuke
- 18 kašika brašna
- 1 prstohvat cimeta
Oljuštite jabuke i poređajte ih u dublji pleh. Prstohvat cimeta pospite po jabukama.
U tigaj sipajte šećer, da se karamelizuje, a zatim tepsiju za pečenje prelijte. Oljuštite jabuke i poređajte u tepsiju. Zatim džem sipajte u središnji deo jabuke, kako bi popunili prazninu. Pospite cimet preko jabuka i pecite 20 minuta na 200 C.
U dve činije razdvojte žumance i belance.
Počnite da mutite belanca i dodajte šećer, a zatim postepeno dodajte žumanca u smesu. Dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo i nastavite da mutite sa žicom za mućenje. Zatim smesu prelijte preko jabuka i pecite 50 minuta na 180 C.
Poklopite tanjirom, a zatim izvrnite tepsiju.
Pospite šećer u prahu preko i uživajte u savršenom ukusu voćnog kolača.
Detaljnije o načinu pripreme na Gurmantv.