Јагњетина у САЧУ, савршена за ЂУРЂЕВДАНСКУ трпезу - Месо се топи у устима, одваја се од костију, а одушевљава све који га конзумирају
Јагњетина је многима омиљено месо, а овако припремљену јешће и ко је не преферира.
Месо спремљено у сачу је најбољег квалитета, али и високе цене. Ево како да га припремите код куће и сачувате новац. Савршено за славску трпезу и Ђурђевдан.
Састојци:
килограм младе јагњетине
кромпир у жељеној количини
маст
рузмарин
бели лук
путер
Припрема:
Сач најпре премажите машћу, па додајте ољуштене кромпире и друго жељено поврће. Зачините га вегетом и осталим вољеним зачинима.
Преко њега ставите месо претходно премазано мешавином од рузмарина, белог лука и путера. Додајте чашу воде.
Најпре прекријте пек папиром, па поклопцем. На тај начин ће сви сокови остати у оквиру ваше посуде.
Пеците на 150 степени око четири сата. Уколико желите, можете повећати температуру и смањити време печења. Пријатно!