Најједноставнија ЂУРЂЕВДАНСКА кекс торта која успева свима - Брзински рецепт за слаткиш коме не могу да одоле генерације, без печења и само пар састојака
Тражите савршену торту за Ђурђевдан коју сви воле и која се припрема за мање од пола сата? Ова традиционална кекс торта без печења прави се лако, са само неколико састојака, и право је слатко чудо којем не могу да одоле ни деца ни одрасли. Идеална за славску трпезу – брзо, једноставно и неодољиво!
Ђурђевдан је крсна слава многих Срба и време када се окупљају породица, пријатељи и доноси радост у домове – а ни једна трпеза није потпуна без доброг, домаћег колача. Ако желите да обрадујете госте без компликованог припремања, ова кекс торта је прави избор! Без печења, без стреса, а резултат је десерт који нестаје за тили час.
Састојци:
- 1 л млека
- 4 кесице пудинга од ваниле
- 6 кашика шећера
- 250 г маргарина или маслаца
- 200 г млевеног кекса (плазма, петит beurre или сличан)
- 300 г чајних кекса за слагање
- 100 г чоколаде за кување (за глазуру или фил)
Припрема:
Скувајте пудинг – у млеку скувајте пудинг са шећером према упутству. Оставите да се охлади до млаког.
Додајте маргарин/маслац у охлађени пудинг и добро умутите миксером док не постане пенаст.
Додајте млевени кекс и по жељи мало рендане чоколаде или ораха за пунији укус.
Ређајте кекс – у плех слажите ред чајних кекса (умочених у млеко), па ред фила, док не потрошите материјал. Завршите филом.
По жељи додајте глазуру од истопљене чоколаде и мало уља, или поспите млевеним кексом.
Оставите да се стегне у фрижидеру минимум 2 сата, а идеално преко ноћи.
Зашто је савршена за Ђурђевдан?
Не пече се – штеди време и енергију
Лака припрема – успева и почетницима
Прави се од састојака које већ имате у кухињи
Укус из детињства који обожавају све генерације
Практична и декоративна – изгледа као да сте се баш потрудили
Савети:
Додајте малине, банане или јагоде између слојева за освежавајућу ноту. По врху можете нарендати белу чоколаду за ефекат празничне “чипке”.