КАПРЕЗЕ ТОРТА савршена за Васкрс - Италијански додир вашој трпези даће посебну чар, а прави се врло једноставно
Капрезе торта пружа прави ужитак.
С романтичног италијанског острва Капри потиче и један посебан слатки специјалитет – торта капрезе. Овај чувени десерт, познат по богатом укусу чоколаде, прави се једноставно и без брашна, па је идеалан за љубитеље безглутенских посластица.
Састојци:
250 г црне чоколаде за кување
200 г маслаца
4 јаја
180 г шећера
300 г млевених бадема (или бадемовог брашна)
шећер у праху за посипање
Припрема:
Исецкајте чоколаду и растопите је на пари заједно с омекшалим маслацем, па добро сједините.
Одвојте беланца од жуманаца. Жуманца умутите са шећером док смеса не постане глатка и кремаста.Додајте смесу од жуманаца у смесу с чоколадом и маслацем и све лепо сједините.
Беланца умутите у чврст снег и нежно их умешајте у смесу користећи шпатулу.
На крају додајте бадемово брашно или млевене бланширане бадеме и све прелијте у округли калуп претходно подмазан маслацем.
Пеците у унапред загрејаној рерни на 180 степени око 25 минута. Када је торта готова, оставите је да се охлади. Охлађену торту поспите шећером у праху и, по жељи, послужите са свежим воћем.
Србија Данас/Стил/Лана Видовић/Пренела С.П.