Кажу БОЉА ЈЕ ОД БУРЕКА - Рецепт за питу прављену од палачинки и МЛЕВЕНОГ МЕСА
Сочна и укусна, идеална за мало јачи доручак или ужину у току дана.
Представљамо вам један укусан и веома необичан рецепт из бакине кухиње.
Потребно је:
259 гр млевеног меса
1 велика главица црног лука
1 чен белог лука
1 кашичица зачина
млевени бибер
неколико палачинки
2 јаја
1 кашика гриза
200мл јогурта
100 гр качкаваља
1 кашика киселе павлаке
уље
Припрема:
Лук исецкати ситно па га пропржити. Кад постане стакласт додати млевено месо и динстати бар 10 минута да се лепо упржи. Додати соли и сувог зачина, млевени бибера и кад се мало прохлади убацити гриз, јаје и изједначити. Испећи палачинке.
Палачинку раширити на сто, ставити пуну кашику надева, 1 лист качкаваља, па савити палачинку одоздо са стране до краја. Ређати у подмазан плех. Измешати павлаку, јогурт и јаје, додати мало соли и прелити. Нарендати качкаваља и пећи на 200 степени Ц. Прохлађено сећи и уживати.