Kažu BOLJA JE OD BUREKA - Recept za pitu pravljenu od palačinki i MLEVENOG MESA
Sočna i ukusna, idealna za malo jači doručak ili užinu u toku dana.
Predstavljamo vam jedan ukusan i veoma neobičan recept iz bakine kuhinje.
Potrebno je:
259 gr mlevenog mesa
1 velika glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica začina
mleveni biber
nekoliko palačinki
2 jaja
1 kašika griza
200ml jogurta
100 gr kačkavalja
1 kašika kisele pavlake
ulje
Priprema:
Luk iseckati sitno pa ga propržiti. Kad postane staklast dodati mleveno meso i dinstati bar 10 minuta da se lepo uprži. Dodati soli i suvog začina, mleveni bibera i kad se malo prohladi ubaciti griz, jaje i izjednačiti. Ispeći palačinke.
Palačinku raširiti na sto, staviti punu kašiku nadeva, 1 list kačkavalja, pa saviti palačinku odozdo sa strane do kraja. Ređati u podmazan pleh. Izmešati pavlaku, jogurt i jaje, dodati malo soli i preliti. Narendati kačkavalja i peći na 200 stepeni C. Prohlađeno seći i uživati.