Најукуснија ПОСЛАСТИЦА из БАКИНЕ кухиње! Ево како да од ЈАБУКА направите ДЕЛИКАТЕС!
Обрадујте укућане овом укусном посластицом.
Уколико желите да укућане обрадујете правим рецептом из бакине кухиње који ће бити дивна ужина и посластица за памћење, данас имамо рецепт за вас.
Потребно је:
1/2 кг готових танких кора
3 веће јабуке прокисле
100 гр сувог грожђа
цимета
100 гр мл. ораха
200 гр шећера
1 ванилин шећер
1/2 сока лимуна и наранџе
уље
Припрема:
Јабуке изрендати додати орахе, цимет, суво грожђе и по жељи шећер . Све добро измешати. Кору танку раширити на сто па је поуљити, додати други кору преко ње и њи поуљити.
На дно коре по ширини ставити неколико кашика јабука па увити у ролницу. Ређати у подмазанан плех Ролнице исећи оштрим ножем или маказама.
Премазати уљем па пећи на 2000 степени Ц око 30 мин да лепо порумене. Док се пеку у шерпу сипати шећер додати ванилин шећер и колутове лимуна и наранџе. Скувати густ сируп па охладити.
Чим се ролнице зарумене извадити из рерне и прелити сирупом и оставити да упију. Сервирати потпуно хладне.