Кромпир СА СЛАНИНОМ и кобасицама - Предлог за преукусан оброк, припрема се брзо и једноставно, комбинација којој је немогуће одолети
Предлог за праву гурманску вечеру.
14.02.2025.
18:38
Коментари (0)
Преливен кромпир са кобасицама и сланином, предлог је јела из бакине кухиње.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се прави.
Потребно је:
- 500 гр кромпира
- 2-3 краце кобасице
- 1 пуна кашика киселе павлаке
- 1 парадајз
- 1 јаје уље
- 100 мл млека
- 50 гр качкаваља
- по жељи мало суве сланине
Припрема:
Кромпир очистити и исећи на колутове. Посути зачином и сољу додати мало уља па га измешати. Распоредити у подмазан плех. Кобасице исећи на кругове па их поређати по кромпиру. Ставити у рерну и пече 20 минута па извадити. Преко кромпира насећи парадајз на коцкице.
Умутити павлаку, млеко и јаје и прелити преко кромпира парадајза и кобасица. Нарендати качкаваљ и посути мало першунов лист и листицима суве сланине. Пећи још 30 минута. Савршенство од кромпира.