Krompir SA SLANINOM i kobasicama - Predlog za preukusan obrok, priprema se brzo i jednostavno, kombinacija kojoj je nemoguće odoleti
Predlog za pravu gurmansku večeru.
14.02.2025.
18:38
Komentari (0)
Preliven krompir sa kobasicama i slaninom, predlog je jela iz bakine kuhinje.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Potrebno je:
- 500 gr krompira
- 2-3 krace kobasice
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 1 paradajz
- 1 jaje ulje
- 100 ml mleka
- 50 gr kačkavalja
- po želji malo suve slanine
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na kolutove. Posuti začinom i solju dodati malo ulja pa ga izmešati. Rasporediti u podmazan pleh. Kobasice iseći na krugove pa ih poređati po krompiru. Staviti u rernu i peče 20 minuta pa izvaditi. Preko krompira naseći paradajz na kockice.
Umutiti pavlaku, mleko i jaje i preliti preko krompira paradajza i kobasica. Narendati kačkavalj i posuti malo peršunov list i listicima suve slanine. Peći još 30 minuta. Savršenstvo od krompira.