Лења пита на КАШИКУ - Посна, БЕЗ МИКСЕРА и муке, један састојак јој даје посебну арому, деца је обожавају
Заборавите на компликоване рецепте, ова брза једноставна посна лења пита која се прави без миксера и где се потребни састојци мере на "кашику", биће прави избор за све сладокусце.
Уколико сте љубитељ једноставних, а укусних посластица, ова посна лења пита ће вас одушевити. Без миксера, без вагања, све се од састојака мери на "кашику, а припрема ове пите је толико лака, да ћете је са задовољством правити изнова и изнова.
Савршена је уз јутарњу кафу или поподневни цај, а њен мирис ће испунити вашу кућу топлином домаће посластице.
- Састојци:
- 1,200 кг, јабуке ољушћене
- сок од 1 исцеђеног лимуна
- 5 кашика шећера
- 100гр сецканих ораха
- 100 гр сувог грожђа 1
- кашичица цимета
- Бисквитно тесто:
- 450 мл минералне воде
- 1 кашика соде бикарбоне
- 2 кесица ванилиног шећера
- 13 до 15 кашика шећера
- 15 кашика брашна
- 2 кашике гриза
- 13 кашика млевеног ораха
- 1 кашичица цимета
Припрема:
Ољушћене јабуке изрендајте на крупнијој страни ренди. Изрендане јабуке ставимо у тигањ, уз додатак сока од једног исцеђеног лимуна, затим додајемо пет кашика шећера. Јабуке заједно са шечером испржити тако да испари вишак течности из јабуке.
Након што испари вишак течности, додајемо 100 грама ораха, 100 грама сувог грожђа и једну кашичицу цимета. Све то сјединити и склонити са ватре да се фил прохлади.
Припрема бисквитног дела почиње стављањем 450 мл минералне воде у чинију, затим додајемо једну пуну кашику соде бикарбоне, две кесице ванилиног сецера, 13-15 касика кристал шећера и жлицом сјединимо како би се шећер растопио.
У смесу додати 15 кашика брашна и све то заједно уз мешање поново сједити. Додајемо две касике гриза и 13 кашика млевених ораха. Као додатак стављамо једну кашичицу цимета, ради пунијег укуса. Све промешати да бисте добили смесу која је компактна.
Користимо тепсију калуп у коју стављамо половину бисквитне смесе. Петнаестак минута је сасвим довољно да се уз већ загрејану рерну "ухвати бисквитни део". Након што је "ухватило корицу", додајемо припремљени фил од јабука преко.
Када фил распоредите додајемо други део бисквитног теста и враћамо га рерну на петнаестак минута да бисте равномерно испекли и горњи бисквитни део.
Када се колач испече оставимо га неко време да се охлади. Скидамо калуп и декоришемо шећером у праху по жељи.
Пријатно!