Летња посластица којој нећете одолети: Мафин од чоколаде и вишње се топи у устима
Ова посластица није само укусна, већ и веома једноставна за припрему. Рецепт не захтева посебно кулинарско умеће, па је савршен и за почетнике и за оне који желе брз
Уколико сте у потрази за десертом који ће задовољити вашу жељу за слатким, а истовремено донети дашак освежења, мафини од вишње и млечне чоколаде намећу се као прави избор.
Сочност зрелих вишања и нежна сласт чоколаде спајају се у хармонију укуса која осваја већ при првом залогају.
Неопходни састојци:
-2 шоље брашна
-1 шоља шећера
-½ шоље какао праха
-1 кашичица соде бикарбоне
-½ кашичице прашка за пециво
-½ кашичице морске соли
-½ шоље биљног уља
-1 шоља млека
-2 јаја
-1 кашичица екстракта ваниле
-1 шоља очишћених вишања (свежих или из замрзивача)
-100 г млечне чоколаде (изломљене на ситне комаде)
Припрема:
На самом почетку укључите рерну да се загреје на 180 степени, а калупе за мафине припремите тако што ћете их обложити корпицама или благо науљити и посути брашном.
У већој чинији сједините суве састојке, као што су брашно, какао, соду бикарбону, прашак за пециво и со. У другој посуди, помоћу миксера, умутите шећер, јаја и уље, затим додајте млеко и екстракт ваниле, па све добро промешајте.
Постепено умешајте суве састојке у течну смесу, мешајући лагано док се не добије уједначена маса. На крају додајте вишње и комадиће чоколаде, водећи рачуна да их нежно умешате како би остали равномерно распоређени.
Помоћу кутлаче или кашике распоредите смесу у припремљене калупе – отприлике до три четвртине њихове запремине. Мафине пеците 15 до 20 минута, односно док не добију чврсту корицу и карактеристичан облик.
Након печења, оставите их да се кратко прохладе, а затим уживајте у савршеном балансу освежавајућих и слатких нота.