Преукусан ручак на брзину: Рецепт за таљателе са рибом и поврћем - прсте да полижеш
Сви ће тражити још.
Предивно и лагано јело за вреле дане.
За ово јело таљателе кувајте у несланој води јер је соја-сос којим се зачињава поврће довољно слан.
Састојци и количина:
- таљателе 200 г
- филет ослића 200 г
- бели лук 2-3 чена
- шаргарепа 100 г
- целер 100 г
- празилук 200 г
- спанаћ 100 г
- уље 70 мл
- соја-сос 50 мл
- ђумбир, млевени 1 кашичица
- бибер по укусу
Начин припреме:
Опрано поврће исеците на танке резанце, а спанаћ на крупне. Бели лук уситните, рибу исеците на дебље штапиће. Таљателе напола скувајте у непосољеној води, оцедите их и оставите на топлом месту. На угрејаном уљу у дубоком тигању пржите два-три минута целер и шаргарепу, па ставите преко тестенине. У исту посуду додајте још мало уља, пропржите празилук и спанаћ, зачините и то истресите на тестенину.
Поступак поновите с рибом и додајте је таљателама. На крају пропржите ђумбир, соја-сос и бели лук, па додајте јелу, добро промешајте и служите топло.