МАЛИНА ПУДИНГ ТОРТА за оригинално освежење - Посластица која изгледа као да је испала из посластичарнице може бити део вашег менија
Малине су омиљени воћни додатак посластицама. У овој комбинацији им нико не може одолети!
Малина пудинг торта представља оригиналан начин освежења током врелих летњих дана. Осмех ће вам доминирати лицем када вас дочека парче након напорног дана на послу.
Састојци:
- једно паковање пишкота
- 600 мл млека
- 2 пудинга од ваниле
- 200 г беле чоколаде
- 80 г путера
- 100 г шећера
- 300 мл слатке павлаке
- 4 кашике млевеног кекса
- 400 г малина
- 5 г желатина
- свеже малине за декорацију
Припрема:
Загрејати 500 мл млека, а у остатку измешати пудинг. Потом додати у загрејано млеко и мешати док се не згусне.
Одмах у врућ пудинг додати белу чоколаду и путер, те мешати док се не истопи. Затим покрити фолијом и оставити да се охлади.
Малине укувати с мало воде, па након неколико минута додати желатин или густин. У хладан пудинг сипати умућену слатку павлаку и млевени кекс.
На дно калупа за торте поређати пишкоте које сте кратко потопили у млеко. На пишкоте равномерно распоредити пола пудинг смесе.
Затим додати укуване малине и преко њих остатак пудинг смесе. На крају, преко колача посути млевени кекс и декорисати свежим малинама.
Оставити најмање 3-4 сата у фрижидер, идеално преко ноћи. Пријатно!