Многи не знају за ову цаку: Уместо прашка за пециво, ставите ОВО и тесто ће експлодирати
Ова кухињска комбинација надмашује прашак за пециво
Постоји неколико једноставних и ефикасних замена за прашак за пециво које можете направити од састојака које вероватно већ имате у кухињи.
Сода бикарбона и јогурт
Комбинација пола кашичице соде бикарбоне и пола кашичице јогурта може успешно заменити прашак за пециво. Млечне киселине из јогурта реагују са содом и стварају мехуриће који помажу тесту да нарасте. Ову смешу користите у рецептима са сувим састојцима ако је потребно, прилагодите количину брашна како тесто не би било превише течно.
Сода бикарбона и лимунов сок
Помешајте једнаке количине лимуновог сока и соде бикарбоне. Киселина из лимуна покреће реакцију са содом и даје ефекат сличан прашку за пециво. Будите пажљиви с количином лимуна његов интензиван укус може утицати на крајњи резултат јела.
Сода бикарбона и меласа
Замените прашак за пециво мешавином 1/3 шоље меласе и 1/4 кашичице соде бикарбоне. Ова замена је погодна за јела пунијег, зачињеног укуса, попут медењака или зачинских колача, јер меласа има јак и карактеристичан шмек.