Монашки рецепт за хлепчиће са маслинама - Савршен као ужина или додатак јелу, а одговара правилима поста
Из кухиње монаха право у вашу!
Кувар из Хиландара поделио је рецепт за хлепчиће са маслинама. Доприносе лакшем прихватању правила поста и улепшавају дан својим укусом.
Састојци за тесто:
1 кг брашна
квасац
вода
маслиново уље
За надев:
маслине
црни лук
кечап
Припрема:
Замесите килограм брашна са квасцем и водом. Пустите да одстоји око сат времена. Важно је да тесто буде умешено мало тврђе од оног за хлеб.
Премесите и оставите још 10 минута. Одвојите пет идентичних лоптица. Развијте сваку од њих, а при томе мажите маслиновим уљем све док не почне да се раздваја под прстима.
Надев се прави од исецканих, очишћених маслина. Помешајте их са кечапом и црним луком, затим посолите по укусу.
Нанесите надев на тесто, па га умотајте у ролнице које се затварају на крајевима.
Плех премажите маслиновим уљем и пеците на 220 степени док не порумене. Пријатно!
Сличан рецепт можете погледати на линку испод.