Ово морате да пробате! Хрскав ОСЛИЋ у ПИВСКОМ ТЕСТУ савршен спој укуса - Одлична идеја за посни ручак, за трен нестане са ТРПЕЗЕ
Лагана и хрскава корица, сочно бело месо ослића и неодољив укус – овај рецепт за ослић у пивском тесту освојиће вас на први залогај!
Уколико сте љубитељ рибе са савршено хрскавом корицом, овај ослић у пивском тесту биће право откриће! Лагано, ваздушасто тесто обавија сочно бело месо ослића, уз додатак пивског премаза сваки залогај доноси савршен спој укуса. Брзо, једноставно и неодољиво!
Јако издашан оброк који уз омиљени прилог по вашој жељи може постати неизоставно јело ваше трпезе, било да припремате за неку посебну прилику или само желите да обрадујете своје најближе несвакидашњим рецептом.
- Састојци:
- 1.5 кг ослића
- Пивски панир
- 250 мл пива (оквирно)
- со, суви зачин, зачинска сува паприка, бибер по жељи
Најпре рибу исечете на ситније комаде и усолите је по укусу. Пивски панир ћете направити тако што ћете у једну већу чинију сипати било које пиво (око 250 мл), коме додајемо со, суви зачин, зачинску суву паприку и бибер.
Лагано додајемо брасно , тако да смеса буде мало гушћа него смеса за палачинке. Пожељно је оставити ређе и сачекати да "набубри". Тада ћете најбоље да процените да ли је потребно да додате још брашна.
Након што је панир одстојао, комаде ослића ваљамо у брашно.
За припрему овог јела биће вам потребна шерпа у коју може да стане мало "дубље" уље или уколико имате фритезу такође је могуће испржити је на тај начин.
Узимамо комад рибе уваљене у брашно и стављамо најпре у пивски панир, а затим у врело уље.
Пржите у загрејаном уљу, по пар минута са обе странесве док лепо не порумене. Након пржења одложите их на убрус како би упио вишак масноће.
Пријатно!