Најбржа торта БЕЗ ПЕЧЕЊА са укусом који одушевљава: Рецепт за једноставну посластицу у којој ће сви уживати
Брз рецепт за Мамба торту без печења одушевиће љубитеље воћних посластица.
Торта са воћем је један од омиљених посластица многих, јер спаја сочност и свежину коју доноси укус воћа. Ако сте и ви љубитељи оваквих посластица ево једног рецепта за брзу воћну торту која ће се нарочито допасти онима који нису љубитељи печења кора, али су зато љубитељи брзе и лаке припреме.
Састојци:
4 паковања пишкота
400мл чоколадног млека за квашење пишкота
1 ФИЛ
500мл воде
500гр микс црвеног воћа
200-250гр шећера
2 пудинга од јагоде
2 ФИЛ
400гр шлаг креме(500мл слатке павлаке)
250мл млека
200гр шећера у праху
350гр киселе павлаке
2 кесице желатина
300гр крем бананица(или неких других чоколадица)
150гр чоколаде за декорацију
Припрема:
У једну шерпу наспите 250мл воде или пола литра неког сока, а још 250 мл одвојите са стране како бисте касније умутили пудинг. Потом узмите црвено воће и сипајте га у воду и пустите да прокључа уз додатак 250 грама кристал шећера (или 200 ако не желите да буде превише слатко). Сачекајте потом да воће прокључа, а за то време у једну посуду умутите два пудинга од јагоде и након што воће прокључа у њега наспите два пудинга, и мешајте док се не згусне.
Након овога прелазимо на припрему другог фила. Прво у једну посуду сипајте две кесице желатина и осам кашика воде, умутитете и оставите да то одстоји. Затим у једну посуду сипајте 250 мл млека и 400 гр шлаг креме и у то додајте 200-250 гр шећера у праху, а потом умутите све миксером. Након тога у смесу додајте 350 мл слатке павлаке и пустите да се још мало умути. Док мутите смесу у њу додајте желатин који сте претходно угрејали. Узмите 300 гр крем бананица и исецкајте их на комадиће.
Када завршите са сецкањем, угрејте чоколадно млеко и у њега потапајте пишкоте које ћете потом ређати у плех на који сте претходно ставили папир за печење. Преко пишкота ређате половину белог фила, па потом још један ред пишкота. Преко њих иде фил од воћа, а затим још један ред пишкота и на врх ставите остатак белог фила.
Након овог процеса ставите колач у фрижидер на 2-3 сата. Када се торта стегне извадите је из калупа и одвојите од папира за печње, па потом као декорацију искористите отопљену чоколаду којом ћете прелити дезерт.
И то је то, за кратко време добили сте укусну торту без печења, а ако желите да испробате још оваквих рецепата погледајте јутјуб канал "
Кухиња Валентина Машковић".