Najbrža torta BEZ PEČENJA sa ukusom koji oduševljava: Recept za jednostavnu poslasticu u kojoj će svi uživati
Brz recept za Mamba tortu bez pečenja oduševiće ljubitelje voćnih poslastica.
Torta sa voćem je jedan od omiljenih poslastica mnogih, jer spaja sočnost i svežinu koju donosi ukus voća. Ako ste i vi ljubitelji ovakvih poslastica evo jednog recepta za brzu voćnu tortu koja će se naročito dopasti onima koji nisu ljubitelji pečenja kora, ali su zato ljubitelji brze i lake pripreme.
Sastojci:
4 pakovanja piškota
400ml čokoladnog mleka za kvašenje piškota
1 FIL
500ml vode
500gr miks crvenog voća
200-250gr šećera
2 pudinga od jagode
2 FIL
400gr šlag kreme(500ml slatke pavlake)
250ml mleka
200gr šećera u prahu
350gr kisele pavlake
2 kesice želatina
300gr krem bananica(ili nekih drugih čokoladica)
150gr čokolade za dekoraciju
Priprema:
U jednu šerpu naspite 250ml vode ili pola litra nekog soka, a još 250 ml odvojite sa strane kako biste kasnije umutili puding. Potom uzmite crveno voće i sipajte ga u vodu i pustite da proključa uz dodatak 250 grama kristal šećera (ili 200 ako ne želite da bude previše slatko). Sačekajte potom da voće proključa, a za to vreme u jednu posudu umutite dva pudinga od jagode i nakon što voće proključa u njega naspite dva pudinga, i mešajte dok se ne zgusne.
Nakon ovoga prelazimo na pripremu drugog fila. Prvo u jednu posudu sipajte dve kesice želatina i osam kašika vode, umutitete i ostavite da to odstoji. Zatim u jednu posudu sipajte 250 ml mleka i 400 gr šlag kreme i u to dodajte 200-250 gr šećera u prahu, a potom umutite sve mikserom. Nakon toga u smesu dodajte 350 ml slatke pavlake i pustite da se još malo umuti. Dok mutite smesu u nju dodajte želatin koji ste prethodno ugrejali. Uzmite 300 gr krem bananica i iseckajte ih na komadiće.
Kada završite sa seckanjem, ugrejte čokoladno mleko i u njega potapajte piškote koje ćete potom ređati u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Preko piškota ređate polovinu belog fila, pa potom još jedan red piškota. Preko njih ide fil od voća, a zatim još jedan red piškota i na vrh stavite ostatak belog fila.
Nakon ovog procesa stavite kolač u frižider na 2-3 sata. Kada se torta stegne izvadite je iz kalupa i odvojite od papira za pečnje, pa potom kao dekoraciju iskoristite otopljenu čokoladu kojom ćete preliti dezert.
I to je to, za kratko vreme dobili ste ukusnu tortu bez pečenja, a ako želite da isprobate još ovakvih recepata pogledajte jutjub kanal "
Kuhinja Valentina Mašković".