Најмекше КИФЛИЦЕ без квасца - Не чекате да нарасту, а брзо добијате слатко пециво које може дуго да стоји
Ово пециво можете јести уз све оброке.
02.04.2025.
12:43
Коментари (0)
Најбрже решење за први или последњи оброк у дану је пециво - слано или слатко, све у зависности од личних афинитета домаћице и чланова њене породице.
Састојци:
- јаје
- 50 мл уља
- 100 г шећера
- корица лимуна
- 350 г брашна
- брашно за посипање
- прашак за посипање
- четири кашике џема од кајсија
- кашика гриза
Припрема:
У чинију умутите јаје са шећером. Додајте уље, корицу лимуна и брашно са прашком за пециво.
Замесите мекше тесто. Развијте тање тесто у круг па исеците троуглове.
У џем сипајте гриз, измешајте, па у сваки троугао ставите кашичицу и увијте у кифлицу.
Ређајте у плех обложен пек папиром. Одмах ставите у врућу рерну на 200 степени и пеците 40 минута. Вруће кифлице уваљајте у прах шећер са ванилин сећером. Пријатно!