Najmekše KIFLICE bez kvasca - Ne čekate da narastu, a brzo dobijate slatko pecivo koje može dugo da stoji
Ovo pecivo možete jesti uz sve obroke.
02.04.2025.
12:43
Komentari (0)
Najbrže rešenje za prvi ili poslednji obrok u danu je pecivo - slano ili slatko, sve u zavisnosti od ličnih afiniteta domaćice i članova njene porodice.
Sastojci:
- jaje
- 50 ml ulja
- 100 g šećera
- korica limuna
- 350 g brašna
- brašno za posipanje
- prašak za posipanje
- četiri kašike džema od kajsija
- kašika griza
Priprema:
U činiju umutite jaje sa šećerom. Dodajte ulje, koricu limuna i brašno sa praškom za pecivo.
Zamesite mekše testo. Razvijte tanje testo u krug pa isecite trouglove.
U džem sipajte griz, izmešajte, pa u svaki trougao stavite kašičicu i uvijte u kiflicu.
Ređajte u pleh obložen pek papirom. Odmah stavite u vruću rernu na 200 stepeni i pecite 40 minuta. Vruće kiflice uvaljajte u prah šećer sa vanilin sećerom. Prijatno!