Почастите породицу ПРИГАНИЦАМА - Рецепт за најиздашније тесто, боље и укусније од уштипака, а једу се у слаткој и сланој варијанти
Приганице су јело које потиче из Црне Горе, а спрема се у свим деловима бивше Југославије.
02.04.2025.
08:21
Коментари (0)
Ако сте желели да испробате нешто ново за доручак, ево прилике. Доносимо вам рецепт којим можете пребринути први и трећи оброк у току дана, а погодан је као додатак уз ручак.
Састојци:
- два јаја
- 500 г брашна
- кашичица соли
- две кашике уља
- 300 мл јогурта
- прашак за пециво
Припрема:
Помешајте све састојке и замесите тесто.
Одвојите на лоптице и одмах пржите у загрејаном уљу. Можете их служити са слатким и сланим додацима. Пријатно!