Najukusnija POSLASTICA iz BAKINE kuhinje! Evo kako da od JABUKA napravite DELIKATES!
Obradujte ukućane ovom ukusnom poslasticom.
Ukoliko želite da ukućane obradujete pravim receptom iz bakine kuhinje koji će biti divna užina i poslastica za pamćenje, danas imamo recept za vas.
Potrebno je:
1/2 kg gotovih tankih kora
3 veće jabuke prokisle
100 gr suvog groždja
cimeta
100 gr ml. oraha
200 gr šećera
1 vanilin šećer
1/2 soka limuna i narandže
ulje
Priprema:
Jabuke izrendati dodati orahe, cimet, suvo groždje i po želji šećer . Sve dobro izmešati. Koru tanku raširiti na sto pa je pouljiti, dodati drugi koru preko nje i nji pouljiti.
Na dno kore po širini staviti nekoliko kašika jabuka pa uviti u rolnicu. Redjati u podmazanan pleh Rolnice iseći oštrim nožem ili makazama.
Premazati uljem pa peći na 2000 stepeni C oko 30 min da lepo porumene. Dok se peku u šerpu sipati šećer dodati vanilin šećer i kolutove limuna i narandže. Skuvati gust sirup pa ohladiti.
Čim se rolnice zarumene izvaditi iz rerne i preliti sirupom i ostaviti da upiju. Servirati potpuno hladne.