НАЈУКУСНИЈЕ ПИТИЦЕ са сусамом и ланом: Спремају се за само 30 минута, а гости ће вас одмах молити за рецепт
Јединствено пуж пециво спремно за свега 30 минута одушевиће ваше госте који ће одмах питати за рецепт.
Ако сте љубитељи пецива, нарочито оних домаћих и меканих онда је овај рецепт баш за вас. Ове питице спремају се веома брзо, а јако су ускусне, па су савршен избор и када немате превише времена за спремање, или сте јако гладни, а желите да поједете домаће пециво.
Ове кифлице су савршене и ако путујете негде, или вама долазе гости, а мешавина сувомеснатог производа и свеже паприке са домаћим тестом одушевиће свачија непца.
Састојци:
За тесто
- 1 чаша од 200 мл јогурта
- 1 чаша од 200 мл воде
- 1 јаје
- 100 мл уља
- 30 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 кашичице соли
- Од 650 до 700г брашна Т- 400 глатко
Фил
- 150 г путер или маргарин за премазивање., можете користити и домаћу маст
- 200 г сира
- 200 г или око 2 до 3 црвене паприке
- 1 веза першуна
- 250 г сувог меса- печеница, суви врат или шунка100г
- семе сусама
- 100 г семена лана
- 1 јаје за премазивање
Пећи у загрејаној рерни на 200 степени, 10мин и на 180 степени 5 мин.
Припрема:
У једну чинију ставите 200 мл јогурта, 200 мл воде, уље, једно јаје, 30г квасца и једну кашичицу шећера. Све то заједно добро умутите жицом за мућење. Затим додајте брашно и две кашичице соли, а потом све умутите кашиком, а потом и руком, тако да добијете тесто средње чврстине.Умућено тесто пребаците на сто на који сте prethdno ставили брашно, месите га док не нестану грудвице, а потом га поделите на две јуфке које ћете прекрити крпом да мало одстоје.
Када мало одстоје узмите једну јуфку, развуците је и преко ње намажите путер, преко тога додајте сир, као и нарезану свежу црвену паприку, першун и шунку (печеницу или суви врат). Када све ставите у тесто, смотајте тесто у ролат, тако да буде чвсрто завијено. Након што смотате ролат исеците га на колутиће дебљине око 3 прста. Узмите плех у који ћете претходно ставили папир за печење, затим у једну чинију помашјте лан и сусам, потом колутиће теста уваљајте у у лан и сусам и ређајте их у плех, па их притисните руком да бисте направили да буду као неке погачице.
Овај поступак поновите и са другом јуфком. Питице премажите јајетом, сачекајте једно 10 мин, па загрејте рерну на 200 степени . Када их убаците у рерну, смањите температуру на 180 степени и оставите питице да се пеку на неких 25 до 30 минута.
На овај начин добијате укусне а брзе питице које можете искорситити и као предјело и као ужину, или их можете понети са собом ако негде идете, а ако желите још оваквих рецепата можете погледати Јутјуб налог "Кухиња Валентина Машковић".