Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ближи се сезона ЗИМНИЦЕ, будите испред свих и направите неодољиву ЦЕПКАНУ ПАПРИКУ, укућани ће се отимати око ње!

14.09.2023. 07:40
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Ове године припремите нешто мало другачије - сви ће вам тражити рецепт!

Паприка је једно од најпопуларнијих поврћа у свету. Постоји много врста а најпопуларнија је подела на љуте и слатке. Ово поврће заузима почасно место у прављењу зимнице

Препоручујемо вам да ове године пробате прави гурмански хит - цепкану паприку и одушевите ваше укућане. Обавезно направите и теглу више, да не би дошло до свађе, јер ће сви желети још.

ЧОРБА ЗА МРШАВЉЕЊЕ - Једите ово за ВЕЧЕРУ, пуна је витамина и минерала, подстиче метаболизам

ЧОРБА ЗА МРШАВЉЕЊЕ - Једите ово за ВЕЧЕРУ, пуна је витамина и минерала, подстиче метаболизам

Брзински ДОРУЧАК из БАКИНЕ КУХИЊЕ! Направите питу са СПАНАЋЕМ за пар минута, једноставно и брзо (ВИДЕО)

Брзински ДОРУЧАК из БАКИНЕ КУХИЊЕ! Направите питу са СПАНАЋЕМ за пар минута, једноставно и брзо (ВИДЕО)

Потребно је:

  • 6 кг меснате паприке
  • 1 л јабуковог сирћета
  • 2 л воде
  • 200 гр соли
  • 2 пуне кашике шећера
  • мало бибера у зрну
  • целер
  • ловоров лист
  • 5 гр конзерванса или је само пастеризовати

Припрема:

Паприку добро опрати, пресећи на пола и извадити семе. Водити рачуна да унутра буде потпуно здрава. У шерпу сипати воду, сирће, со, шећер, бибер у зрну и чекати да проври на шпорету.

Паприку прелити том течношћу, па је измешати. Притиснути поклопцима и месати сваких пола сата, једно 3-4 пута. Тегле стерилисати у рерни на 100 степени, па у охлађене тегле ређати паприку и притискати - између стављати целеров лист.

Кад се напуне у преостали пресо сипати један конзерванс од 5 г, добро измешати и прелити паприку. Ставити пластичне притискаце и затворити. Оставити да се потпуно охладе, па ставити на полице за зимницу. Уколико не желите да стављате конзерванс, тегле добро затворите, спакујте у рерну, укљуците на 90 степени и оставите 90 минута. Оставити до сутра да се у рерни охладе, па онда спаковати.