Bliži se sezona ZIMNICE, budite ispred svih i napravite neodoljivu CEPKANU PAPRIKU, ukućani će se otimati oko nje!
Ove godine pripremite nešto malo drugačije - svi će vam tražiti recept!
Paprika je jedno od najpopularnijih povrća u svetu. Postoji mnogo vrsta a najpopularnija je podela na ljute i slatke. Ovo povrće zauzima počasno mesto u pravljenju zimnice.
Preporučujemo vam da ove godine probate pravi gurmanski hit - cepkanu papriku i oduševite vaše ukućane. Obavezno napravite i teglu više, da ne bi došlo do svađe, jer će svi želeti još.
ČORBA ZA MRŠAVLJENJE - Jedite ovo za VEČERU, puna je vitamina i minerala, podstiče metabolizam
Brzinski DORUČAK iz BAKINE KUHINJE! Napravite pitu sa SPANAĆEM za par minuta, jednostavno i brzo (VIDEO)
Potrebno je:
- 6 kg mesnate paprike
- 1 l jabukovog sirćeta
- 2 l vode
- 200 gr soli
- 2 pune kašike šećera
- malo bibera u zrnu
- celer
- lovorov list
- 5 gr konzervansa ili je samo pasterizovati
Priprema:
Papriku dobro oprati, preseći na pola i izvaditi seme. Voditi računa da unutra bude potpuno zdrava. U šerpu sipati vodu, sirće, so, šećer, biber u zrnu i čekati da provri na šporetu.
Papriku preliti tom tečnošću, pa je izmešati. Pritisnuti poklopcima i mesati svakih pola sata, jedno 3-4 puta. Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni, pa u ohlađene tegle ređati papriku i pritiskati - između stavljati celerov list.
Kad se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g, dobro izmešati i preliti papriku. Staviti plastične pritiskace i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade, pa staviti na police za zimnicu. Ukoliko ne želite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, ukljucite na 90 stepeni i ostavite 90 minuta. Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade, pa onda spakovati.