clear sky
20°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Bliži se sezona ZIMNICE, budite ispred svih i napravite neodoljivu CEPKANU PAPRIKU, ukućani će se otimati oko nje!

14.09.2023. 07:40
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ove godine pripremite nešto malo drugačije - svi će vam tražiti recept!

Paprika je jedno od najpopularnijih povrća u svetu. Postoji mnogo vrsta a najpopularnija je podela na ljute i slatke. Ovo povrće zauzima počasno mesto u pravljenju zimnice

Preporučujemo vam da ove godine probate pravi gurmanski hit - cepkanu papriku i oduševite vaše ukućane. Obavezno napravite i teglu više, da ne bi došlo do svađe, jer će svi želeti još.

ČORBA ZA MRŠAVLJENJE - Jedite ovo za VEČERU, puna je vitamina i minerala, podstiče metabolizam

ČORBA ZA MRŠAVLJENJE - Jedite ovo za VEČERU, puna je vitamina i minerala, podstiče metabolizam

Brzinski DORUČAK iz BAKINE KUHINJE! Napravite pitu sa SPANAĆEM za par minuta, jednostavno i brzo (VIDEO)

Brzinski DORUČAK iz BAKINE KUHINJE! Napravite pitu sa SPANAĆEM za par minuta, jednostavno i brzo (VIDEO)

Potrebno je:

  • 6 kg mesnate paprike
  • 1 l jabukovog sirćeta
  • 2 l vode
  • 200 gr soli
  • 2 pune kašike šećera
  • malo bibera u zrnu
  • celer
  • lovorov list
  • 5 gr konzervansa ili je samo pasterizovati

Priprema:

Papriku dobro oprati, preseći na pola i izvaditi seme. Voditi računa da unutra bude potpuno zdrava. U šerpu sipati vodu, sirće, so, šećer, biber u zrnu i čekati da provri na šporetu.

Papriku preliti tom tečnošću, pa je izmešati. Pritisnuti poklopcima i mesati svakih pola sata, jedno 3-4 puta. Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni, pa u ohlađene tegle ređati papriku i pritiskati - između stavljati celerov list.

Kad se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g, dobro izmešati i preliti papriku. Staviti plastične pritiskace i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade, pa staviti na police za zimnicu. Ukoliko ne želite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, ukljucite na 90 stepeni i ostavite 90 minuta. Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade, pa onda spakovati.