Кремасти гриз колач БЕЗ ПЕЧЕЊА за 20 МИНУТА: Једноставна припрема, јефтини састојци, а резултат неодољив
Сочан, лаган и са неодољивим укусом гриза, овај колач је увек пун погодак.
Гриз колач без печења је права посластица за све оне који желе брз и укусан десерт без пуно труда и времена.
Састојци
Кора
- 600 мл млека
- 6 кашика гриза
- 6 кашика шећера
- 2 кашике какао праха
- 20 г чоколаде за кување
- 2 кашике рума
Фил
- 1 кесица пудинга са укусом ваниле
- 250 мл млека
- 3 кашике шечера
- 1 кесица ванил шећера
- 120 г шлаг крема са укусом ваниле
- 200 мл млека
У посуду помешајте пудинг од ваниле, 3 кашике шећера, мало млека и промешајте. Затим, у шерпу сипајте 250 мл млека, један ванил шећер и сипајте мешавину како би скували пудинг.
Преспите у посуду како би се охладио.
У посуду помешајте 6 кашика гриза, 2 кашике какаа и 6 кашика шећера. У шерпу сипајте 600 мл млека и у вруће млеко додајте смесу. Кувајте уз стално мешање док не проври. Затим, додајте чоколаду и рум.
Врућу смесу излијте у мокар плех и оставите да се охлади.
Умутите 120 г шлаг крема са 200 мл млека.
У охлађени пудинг умутите 2 кашике шлаг крема, а остатак шлаг крема касиком помешајте.
Крем равномерно распоредите преко охлађене коре од гриза.
Оставите у фрижидеру да се охлади преко ноћи.
Пре служења поспите какао прах преко и уживајте.
Детаљније о начину припреме на видеу Ц слатка традиција.