Kremasti griz kolač BEZ PEČENJA za 20 MINUTA: Jednostavna priprema, jeftini sastojci, a rezultat neodoljiv
Sočan, lagan i sa neodoljivim ukusom griza, ovaj kolač je uvek pun pogodak.
Griz kolač bez pečenja je prava poslastica za sve one koji žele brz i ukusan desert bez puno truda i vremena.
Sastojci
Kora
- 600 ml mleka
- 6 kašika griza
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kakao praha
- 20 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ruma
Fil
- 1 kesica pudinga sa ukusom vanile
- 250 ml mleka
- 3 kašike šečera
- 1 kesica vanil šećera
- 120 g šlag krema sa ukusom vanile
- 200 ml mleka
U posudu pomešajte puding od vanile, 3 kašike šećera, malo mleka i promešajte. Zatim, u šerpu sipajte 250 ml mleka, jedan vanil šećer i sipajte mešavinu kako bi skuvali puding.
Prespite u posudu kako bi se ohladio.
U posudu pomešajte 6 kašika griza, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera. U šerpu sipajte 600 ml mleka i u vruće mleko dodajte smesu. Kuvajte uz stalno mešanje dok ne provri. Zatim, dodajte čokoladu i rum.
Vruću smesu izlijte u mokar pleh i ostavite da se ohladi.
Umutite 120 g šlag krema sa 200 ml mleka.
U ohlađeni puding umutite 2 kašike šlag krema, a ostatak šlag krema kasikom pomešajte.
Krem ravnomerno rasporedite preko ohlađene kore od griza.
Ostavite u frižideru da se ohladi preko noći.
Pre služenja pospite kakao prah preko i uživajte.
Detaljnije o načinu pripreme na videu C slatka tradicija.