Направите старинске ружице са пивом и џемом - По рецепту наших бака, рустичне и укусне, савршене за посне дане
Одмах ћете пожелети да направите дуплу меру!
04.03.2025.
09:23
Коментари (0)
Рецепт из давнина за ружице улепшан је пивом и џемом од шљива. Доносимо вам рецепт за овај фантастичан спој укуса.
Састојци:
- 200 мл пива, може и безалкохолно
- 200 мл уља, по жељи
- ванилин шећер
- корица лимуна
- прашак за пециво
- 450 г брашна
- џем од шљива
Припрема:
Помешајте пиво, уље по жељи, мало брашна, ванилин шећер и прашак за пециво. Нарендајте корицу лимуна.
Постепено додајте још брашна. Ручно умесите. Прекријте провидном фолијом и крпом, па пустите да одстоји 15-20 минута.
Одвајајте куглице од теста, филујте кашичицом џема, увијте и ређајте по плеху обложеним папиром за печење. То радите до истека залиха.
Пеците у загрејаној рерни док не порумене, а затим поспите преко њих шећер у праху. Пријатно!