Нема ништа, има све: Брза ПОСНА ТОРТА без кувања, печења, млека и јаја
Ова торта је једноставна за припрему, не захтева печење, а њен богат и кремаст укус одушевиће чак и оне који нису на посној исхрани.
Посна торта без печења, јаја и млека је прави избор за све који желе уживати у богатом и кремастом десерту, без компромиса у укусу.
Састојци
Кора
- 300 г млевеног кекса
- 100 г посног маргарина
- 100 мл сока по избору
Фил
- 1л воде или сојиног млека
- 4 кесице пудинга од ваниле
- 10 кашика шећера
- 250 г маргарина
- 200 г шећера у праху
- 200 г млевених ораха
- 100-200 г како крем чоколаде
- 3-4 бананице
- 150 г шлага
- 300 мл газиране воде
Помешајте пудинг и шећер са мало хладне воде. Остатак воде ставите да проври. Закувати пудинг и мешати док се не згусне. Склоните са рингле и прекријте да се охлади.
Кекс помешајте са отопљеним маргарином и соком, добро измешајте како би кекс био свуда влажан. Сипајте у плех и равномерно распоредите,а онда га добро утисните.
Маргарин умутите са шећером у праху, а затим сједините са пудингом.
Умутите шлаг са газираном водом, а затим додати мало у фил и добро сјединити. У смесу додајте и орахе и рендане чоколаде, а потом добро измешати.
Цео фил ставите преко коре, равномерно распоредите и ставите у фрижидер да се стегне. Затим преко ставити исецкане бананице.
По жељи можете шлаг ставити пре или после тога што ће торта да одстоји у фрижидеру да се стегне.
Детаљније о начину припреме на видеу Деда Милетова кухиња.