Посне пица коцке: Слане бајадерице које се топе у устима, НЕЋЕТЕ моћи да престанете да их ЈЕДЕТЕ
Лако се праве, практичне су за послужење, а укус је неодољив.
Када помислимо на бајадеру, одмах нам на памет пада слатка посластица од ораха и чоколаде. Међутим, замислите тај концепт припреме на слану варијанту и то посне пица коцке.
Састојци
Тесто
- 450 г брашна
- 180 мл киселе воде
- 180 мл уља
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица сувог квасца
- 1/2 кашичица куркуме
Фил
- 250 г празилука
- 400 г шампињона
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичица бибера
- Кечап и оригано
Замесите тесто са киселом водом, уљем, шећером, соли и квасцем. Додајте и куркуму да би тесто добило жуту боју. Замешано тесто оставите да нарасте 30 минута.
Ситно исецкани празилук пропржите на уљу, па додајте исецкане шампињоне. Када је вода од шампињона испарила, додајте со и бибер. Фил поделите на три једнака дела.
Одстајало тесто мало премесите, па га поделите на четири једнака дела. Сваки део формирајте у лоптице.
Развијте прву лоптицу у величину плеха, где ћете да печете. Кору пребаците у плех, а затим премажите са две кашике кечпа и поспите оригано. Затим сипајте фил, па преко кору, па кечап, оригано и опет фил. Поступак поновите опет, а четврту кору премажите само кечапом и поспите оригано.
Тесто пре печења избоцкајте чачкалицом и прекријте фолијом да одстоји 10 минута.
Пеците 30 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Слађини рецепти.