Nema ništa, ima sve: Brza POSNA TORTA bez kuvanja, pečenja, mleka i jaja
Ova torta je jednostavna za pripremu, ne zahteva pečenje, a njen bogat i kremast ukus oduševiće čak i one koji nisu na posnoj ishrani.
Posna torta bez pečenja, jaja i mleka je pravi izbor za sve koji žele uživati u bogatom i kremastom desertu, bez kompromisa u ukusu.
Sastojci
Kora
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g posnog margarina
- 100 ml soka po izboru
Fil
- 1l vode ili sojinog mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 200 g mlevenih oraha
- 100-200 g kako krem čokolade
- 3-4 bananice
- 150 g šlaga
- 300 ml gazirane vode
Pomešajte puding i šećer sa malo hladne vode. Ostatak vode stavite da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i prekrijte da se ohladi.
Keks pomešajte sa otopljenim margarinom i sokom, dobro izmešajte kako bi keks bio svuda vlažan. Sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite,a onda ga dobro utisnite.
Margarin umutite sa šećerom u prahu, a zatim sjedinite sa pudingom.
Umutite šlag sa gaziranom vodom, a zatim dodati malo u fil i dobro sjediniti. U smesu dodajte i orahe i rendane čokolade, a potom dobro izmešati.
Ceo fil stavite preko kore, ravnomerno rasporedite i stavite u frižider da se stegne. Zatim preko staviti iseckane bananice.
Po želji možete šlag staviti pre ili posle toga što će torta da odstoji u frižideru da se stegne.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Deda Miletova kuhinja.