Неодољив и освежавајући колач са боровницама - рецепт који ће сви обожавати овог лета
Преукусан је.
Освежавајуци колач који ће вас освојити након првог залогаја.
Укус је савршен, а спој боровница и беле чоколаде никога не оставља равнодушним.
Састојци и количина:
Маслац - 180 г
Шећер - 180 г
Лимун - 1 нарендана корица
Јаја - 4 комада
Ванилин шећер - 1
Сок од лимуна - 60 мл
Млеко - 60 мл
Кисела павлака - 110 г
Брашно - 280 г
Прашак за пециво - 2 мале кашике
Бела чоколада - 50 г
Боровнице - 300 г
За декорацију:
Шецер у праху - 160 г
Сок од лимуна - 2-4 велике кашике
Vanillin шећер - 1
Начин припреме:
Припремити калуп обложен са папиром за печење размера 24 цм. Загрејати рерну на 180 степени. Маслац и шећер кремасто мутити око 2 минута, па додавати све по једно јаје уз стално мућење. Брашну додати рендану кору лимуна, прашак за пециво и vanillin шећер.
Затим додати киселу павлаку, млеко и сок од лимуна, кратко мутити и искључити миксер. Боровнице посути са мало брашна, па додати тесту, као и белу цоколаду, па шпатулом лагано промешати. Усути тесто у калуп и пећи 35-40 минута (проба чачкалицом). Печени колач добро охладити.
За преко:
Шећер помешати са соком лимуна и добро кашиком мешати да буде мало густо, треба и одмах преко колаца премазати. Украсити по жељи са свежим боровницама и белом чоколадом.