Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОБАЈТЕ И ВИ

Оброк салата Гоце Божиновске ОБАРА притисак и скида КИЛОГРАМЕ - Припрема се за трен, а састојци су БОМБА за имунитет

17.04.2024. 19:07
Пише:
Србија Данас/Ј.Шипчић
Goca Božinovska
Гоца Божиновска / Извор: YouTube printscreen/Radio-televizija Србије

Рецепт Гоце Божиновске за брзу салату која је све одушевила

Гоца Божиновска поред певачког умећа може да се похвали умећем у кухињи.

Њена породица је све већа, а с обзиром да сви живе под истим кровом певачица се труди да своје кулинарске способности искористи и своје најмилије обрадује укусним и здравим оброцима.

Колико јој то иде од руке показала је у емисији “На вечери код”, где је припремала неколи јела у којима су њени гости уживали. Рецепт Гоце Божиновске за веома необичну салату нарочито је одушевио све.

Главни састојци ове салате били су целер и јабуке, а целер садржи супстанцу кумарин која спречава штетно деловање слободних радикала, а подстиче активност белих крвних зрнаца важних за очување одбрамбене моћи организма. Целер садржи супстанце зване фталиди за које је доказано да снижавају крвни притисак тако што опуштају мишиће око артерија.

Goca Božinovska
Гоца Божиновска / Извор: АТА images

Салата од целера и јабука је једноставна за припрему, укусна је, али и здрава. Брзо се припрема, а намирнице потребне за њу су увек доступне на пијацама и маркетима, тако да је идеална за све оне који желе укусан, а здрав додатак главном јелу.

Рецепт Гоце Божиновске за салату од јабука и целера

Састојци:

4 јабуке
1 целер
шаргарепа
со
бибер
2 кашике млевених ораха
1 кашика исецканог листа целера
2 кашике милерама
2 кашике павлаке
лимунов сок

Goca Božinovska
Гоца Божиновска / Извор: YouTube printscreen/Radio-televizija Србије

Припрема:

Изрендати јабуке, целер и 2 шаргарепе, у њих додати кашику сецканог листа целера, млевене орахе, милерам, павлаку, со, бибер и мало лимуновог сока. Све заједно добро измешати и оставити да се хлади.

Сервирајте у малим чинијама или попут Гоце у половинама печених јабука и уживајте у овој симфонији укуса. 

Србија Данас/Ј.Шипчић