ОДУШЕВИЋЕ ВАС УКУСОМ! Жути РОЛАТ са вишњама доноси експлозију најлепших укуса, а једноставно се припрема
09.09.2023.
08:26
Идеалан је као послужење за госте
Потребно је:
- 5 јаја
- 100 гр шећера
- 100 мл јогурта
- 50 мл уља
- 150 гр брашна
- 1/2 прашка за пециво
- мало соли
- 600 гр вишања
Враћа у детињство! Вероватно најбољи рецепт за ПИТУ СА ЈАБУКАМА - Бака Јела открива тајни састојак
Враћа у детињство! Вероватно најбољи рецепт за ПИТУ СА ЈАБУКАМА - Бака Јела открива тајни састојак
ИЗЛИВЕНА ПИТА СА МЕСОМ: Без кора и спремна за тили час, много боља од оне из пекаре (РЕЦЕПТ)
ИЗЛИВЕНА ПИТА СА МЕСОМ: Без кора и спремна за тили час, много боља од оне из пекаре (РЕЦЕПТ)
Крема:
- 1 пудинг од ваниле
- 50 гр маслаца
- шећер по жељи
- ванилин шећер
Припрема:
Скувати пудинг, додати маслац па покрити фолијом, па све прохладити. Умутити жуманца са шећером да побели. Умутити беланца, додати прстохват соли. У жуманца додати брашно са прашком за пециво, млак јогурт, уље па додавати умућена беланца по мало и лагано мешати шпатулом.
Плех 40x30 обложити пек паприром па развући кашиком тесто и посути процеђеним вишњама. Пећи 15 минута на 150 степени па повећати на 180 јос 7 минута. Врућ бисквит увити у ролат тако да горња страна бисквита буде споља. Охладити па га премазати хладном кремом и поново увити. Охладити 2-3 сата у фрижидеру, најбоље преко ноћи.