ODUŠEVIĆE VAS UKUSOM! Žuti ROLAT sa višnjama donosi eksploziju najlepših ukusa, a jednostavno se priprema
09.09.2023.
08:26
Idealan je kao posluženje za goste
Potrebno je:
- 5 jaja
- 100 gr šećera
- 100 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 150 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo
- malo soli
- 600 gr višanja
Vraća u detinjstvo! Verovatno najbolji recept za PITU SA JABUKAMA - Baka Jela otkriva tajni sastojak
Vraća u detinjstvo! Verovatno najbolji recept za PITU SA JABUKAMA - Baka Jela otkriva tajni sastojak
IZLIVENA PITA SA MESOM: Bez kora i spremna za tili čas, mnogo bolja od one iz pekare (RECEPT)
IZLIVENA PITA SA MESOM: Bez kora i spremna za tili čas, mnogo bolja od one iz pekare (RECEPT)
Krema:
- 1 puding od vanile
- 50 gr maslaca
- šećer po želji
- vanilin šećer
Priprema:
Skuvati puding, dodati maslac pa pokriti folijom, pa sve prohladiti. Umutiti žumanca sa šećerom da pobeli. Umutiti belanca, dodati prstohvat soli. U žumanca dodati brašno sa praškom za pecivo, mlak jogurt, ulje pa dodavati umućena belanca po malo i lagano mešati špatulom.
Pleh 40x30 obložiti pek paprirom pa razvući kašikom testo i posuti proceđenim višnjama. Peći 15 minuta na 150 stepeni pa povećati na 180 jos 7 minuta. Vruć biskvit uviti u rolat tako da gornja strana biskvita bude spolja. Ohladiti pa ga premazati hladnom kremom i ponovo uviti. Ohladiti 2-3 sata u frižideru, najbolje preko noći.