thunderstorm with rain
17°C
21.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ODUŠEVIĆE VAS UKUSOM! Žuti ROLAT sa višnjama donosi eksploziju najlepših ukusa, a jednostavno se priprema

09.09.2023. 08:26
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Idealan je kao posluženje za goste

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 100 gr šećera
  • 100 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 150 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo soli
  • 600 gr višanja 
Vraća u detinjstvo! Verovatno najbolji recept za PITU SA JABUKAMA - Baka Jela otkriva tajni sastojak

Vraća u detinjstvo! Verovatno najbolji recept za PITU SA JABUKAMA - Baka Jela otkriva tajni sastojak

IZLIVENA PITA SA MESOM: Bez kora i spremna za tili čas, mnogo bolja od one iz pekare (RECEPT)

IZLIVENA PITA SA MESOM: Bez kora i spremna za tili čas, mnogo bolja od one iz pekare (RECEPT)

Krema:

  • 1 puding od vanile
  • 50 gr maslaca
  • šećer po želji
  • vanilin šećer 

Priprema:

Skuvati puding, dodati maslac pa pokriti folijom, pa sve prohladiti. Umutiti žumanca sa šećerom da pobeli. Umutiti belanca, dodati prstohvat soli. U žumanca dodati brašno sa praškom za pecivo, mlak jogurt, ulje pa dodavati umućena belanca po malo i lagano mešati špatulom.

Pleh 40x30 obložiti pek paprirom pa razvući kašikom testo i posuti proceđenim višnjama. Peći 15 minuta na 150 stepeni pa povećati na 180 jos 7 minuta. Vruć biskvit uviti u rolat tako da gornja strana biskvita bude spolja. Ohladiti pa ga premazati hladnom kremom i ponovo uviti. Ohladiti 2-3 sata u frižideru, najbolje preko noći.