Оригиналан рецепт за ШОПСКУ САЛАТУ - Додатак јелима који Срби обожавају сада може бити део и ваше трпезе
Омиљена салата нашег народа је лака за спремање, а незаборавање део главног оброка!
Шопска салата води порекло из Шоплука, ком припада југоисточни део наше земље. Врло је популарна у ресторанима, а код куће скоро никада не испадне исто. Ево начина да се то поправи.
Састојци:
- 3 средња парадајза
- 2 већа краставца
- црвена паприка
- жута паприка
- љубичасти лук
- 2 г љуте млевене црвене паприке
- со
- бибер
- уље
- 150 г фета сира
- јабуково сирће
Припрема:
Парадајз и ољуштени краставац исеците на ситно. Исто учините са паприкама и луком. Све ставите у једну чинију.
Најпре придружите ситно исечен фета сир, па промешајте.
Код шопске салате су зачини кључни. Уколико пропустите неки од корака, укус неће бити исти. Обратите пажњу на следећа упуства.
Најпре зачините љутом млевеном црвеном паприком, с којом се не сме претерати. Затим, додајте само прстохват соли и бибера.
Следи јабуково сирће, нек вам мера буде отприлике мала шоља кафе. Затим, поспите мало уља са врха. Све добро измешајте и ставите да се стегне у фрижидеру. Пријатно!