Поједите ове две намирнице ако имате ПОЈАЧАНУ ЖЕЛУДАЧНУ КИСЕЛИНУ - Никако се не прихватајте соде бикарбоне, она не помаже
Приликом појачане желудачне киселине, људи обично прибегавају конзумацији соде бикарбоне. То није идеално решење.
Желудачна киселина неопходна је за варење, међутим, понекад ћелије, које производе киселину у дигестивном систему, почну превише да је „испумпавају“ што може да доведе до компликација.
Појачана желудачна киселина може повремено да се јави код свакога и то није неуобичајено. Међутим, доста људи има великих проблема са пецкањем у грлу, надимањем и подригивањем скоро сваки пут када једу, пише Е Клиника.
Према речима гастроентеролога проф. др Војислава Перишића, који је говорио за Крстарицу, сода бикарбона је последње што би требало да узмемо у овим ситуацијама.
"Сода бикарбона неутрализује киселину на пола сата, и готово је дејство, нема га. Морају се узимати лекови који имају пролонгирани ефекат", истакао је др Перишић.
Као две намирнице које су одличне у борби против појачане желудачне киселине истичу се купус и шаргарепа. Ниједно не би требало кувати, већ јести у сировом издању због обиља хранљивих састојака.