Овако монаси са ХИЛАНДАРА спремају КРОМПИР - Без уља, а невероватно пикантно и здраво
Заборавите на масноћу и тешке оброке - овај стари рецепт са Хиландара одушевиће вас једноставношћу и дубином укуса! Припремљен без иједне капи уља, пикантни кромпир са свежим парадајзом и мирисним першуном постаје омиљено јело сваког поста, али и лагани летњи ручак који осваја на прву.
Састојци:
Количина кромпира - по вашем избору (препоручено: 1 кг)
Свеж першун - шака ситно сецканог
Со - по укусу
Вода - да огрезне
Свеж парадајз - 1/3 тежине кромпира (нпр. на 1 кг кромпира иде око 330 г парадајза)
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на четвртине или колутове – како волите.
Ставите га у шерпу и додајте воде таман толико да огрезне.
На врх ставите исецкан парадајз и посолите по укусу.
Поклопите шерпу и ставите на тиху ватру – без мешања!
Кувајте док кромпир потпуно не омекша и парадајз се не претвори у густи сос.
Пред крај кувања, додајте свеж першун и оставите још 2–3 минута да све упије мирис.