ПИЛЕЋИ УШТИПЦИ или медаљони: Једноставна припрема, а једном када их пробате, нећете моћи да станете
Овај рецепт је толико укусан и једноставан да ћете га сигурно додати на своју листу омиљених јела.
15.03.2025.
16:11
Коментари (0)
Ако волите сочну и хрскаво месо које се топи у устима, онда су ови пилећи уштипци прави избор за вас.
Споља хрскави, изнутра мекани и пуни укуса, савршени су за било који оброк.
Састојци
- 800 г пилећег белог меса
- 4 јаја
- 1 кашика сенфа
- 3 кашике уља
- 1 кашичица оригана
- Равна кашичица карија
- На врх кашичице бибера
- 1,5 кашичица соли
- Пола кашичице белог лука у праху
- 4 кашике брашна
- Мало туцане паприке
- Пола кесице прашка за пециво
- 200 мл уља
Исецкајте месо на ситне коцкице.
Умитите јаја, додајте све зачине, уље, брашно и прашак за пециво. Измешајте да смеса нема грудвице и да се све лепо сједини. Затим, додајте месо и прекријте, па оставите сат времена у фрижидеру.
Кашиком вадите смесу и пржите у претходно загрејаном уљу.
Пржите око 4 минута са једне и 4 минута са друге стране.
Детаљније о начину припреме на видеу Шерпица Рецепти.