PILEĆI UŠTIPCI ili medaljoni: Jednostavna priprema, a jednom kada ih probate, nećete moći da stanete
Ovaj recept je toliko ukusan i jednostavan da ćete ga sigurno dodati na svoju listu omiljenih jela.
15.03.2025.
16:11
Komentari (0)
Ako volite sočnu i hrskavo meso koje se topi u ustima, onda su ovi pileći uštipci pravi izbor za vas.
Spolja hrskavi, iznutra mekani i puni ukusa, savršeni su za bilo koji obrok.
Sastojci
- 800 g pilećeg belog mesa
- 4 jaja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- Ravna kašičica karija
- Na vrh kašičice bibera
- 1,5 kašičica soli
- Pola kašičice belog luka u prahu
- 4 kašike brašna
- Malo tucane paprike
- Pola kesice praška za pecivo
- 200 ml ulja
Iseckajte meso na sitne kockice.
Umitite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da smesa nema grudvice i da se sve lepo sjedini. Zatim, dodajte meso i prekrijte, pa ostavite sat vremena u frižideru.
Kašikom vadite smesu i pržite u prethodno zagrejanom ulju.
Pržite oko 4 minuta sa jedne i 4 minuta sa druge strane.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Šerpica Recepti.