Поховане моцарела троуглиће обожавају сви: Хрскави споља, а кремасти изнутра - прсте да полижеш
Преукусно јело које се брзо припрема.
Поховани моцарела троуглићи су неодољива грицкалица или предјело које одушевљава на први залогај.
Споља златно и хрскаво, а изнутра се сир топи у савршеној кремастој текстури. Идеални су за послужење уз умак од парадајза или јогурта, и готови су за 15 минута.
Састојци и количина:
Моцарела (најбоље у блоку, не куглице) - 250 г
Јаја - 2 комада
Брашно - 3-4 кашике
Презле - 100 г
Со, бибер - по укусу
Оригано - по укусу
Уље за пржење - по потреби
Начин припреме:
Моцарелу исеците на танке троуглиће или штапиће. Оставите их на убрусу 5-10 минута да се просуше (да не исцури вода при пржењу). Сваки комад уваљајте прво у брашно, затим у умућена јаја (посољена и побиберена), па у презле. За додатну хрскавост - поновите још једном јаја и презле.
У дубоком тигању загрејте уље. Пржите троуглиће 1-2 минута са сваке стране, док не постану златно-смеђи. Вадите на папирни убрус да упију вишак масноће.
Послужите док су врући, уз умак по избору - парадајз сос, јогурт са белим луком или љути чили сос.