Pohovane mocarela trougliće obožavaju svi: Hrskavi spolja, a kremasti iznutra - prste da poližeš
Preukusno jelo koje se brzo priprema.
Pohovani mocarela trouglići su neodoljiva grickalica ili predjelo koje oduševljava na prvi zalogaj.
Spolja zlatno i hrskavo, a iznutra se sir topi u savršenoj kremastoj teksturi. Idealni su za posluženje uz umak od paradajza ili jogurta, i gotovi su za 15 minuta.
Sastojci i količina:
Mocarela (najbolje u bloku, ne kuglice) - 250 g
Jaja - 2 komada
Brašno - 3-4 kašike
Prezle - 100 g
So, biber - po ukusu
Origano - po ukusu
Ulje za prženje - po potrebi
Način pripreme:
Mocarelu isecite na tanke trougliće ili štapiće. Ostavite ih na ubrusu 5-10 minuta da se prosuše (da ne iscuri voda pri prženju). Svaki komad uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućena jaja (posoljena i pobiberena), pa u prezle. Za dodatnu hrskavost - ponovite još jednom jaja i prezle.
U dubokom tiganju zagrejte ulje. Pržite trougliće 1-2 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi. Vadite na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Poslužite dok su vrući, uz umak po izboru - paradajz sos, jogurt sa belim lukom ili ljuti čili sos.