ПОСНА КАРАМЕЛ ОБЛАНДА - Рецепт из бакине кухиње, уживаћете у његовом укусу и када прође васкршњи пост
Ненадмашив колач овог пута са карамелом као кремастим додатком.
20.03.2025.
18:44
Коментари (0)
Обланде боље него у посластичарници можете врло брзо направити. Обрадујте своје укућане једноставним рецептом.
Састојци:
200 г шећера
130 мл воде
80 г посног маргарина
50 г кокосовог брашна
80 г млевеног посног кекса
150 г млевених ораха
3 листа мале обланде
Припрема:
У шерпу убаците шећер, па сачекајте да се карамелизује. Додајте воду и маргарин и пустите да проври.
Скините са шпорета и придружите кокос, кекс и орахе.
Припремите три листа обланде, па два премажите смесом. Ређајте најпре једну такву, затим другу и на врху ону без фила. Оставите да се охлади и сеците на коцке. Пријатно!