Пита са пилећим месом и шаргарепом, од ГОТОВИХ КОРА: Брза и једноставна за припрему, а хрскавог и сочног укуса
Једноставан рецепт за припрему који пружа богатство укуса које ће задовољити свачије апетите.
Пита са белим месом и шаргарепом је традиционално јело које комбинује сочне коре, ароматично месо и слаткоћу шаргарепе.
Састојци
- 500 г коре за питу
- 500 г белог меса
- 500 г шаргарепе
- 2 главице ситно сецканог црног лука
- Со, бибер, суви зачин
- 150 мл уља
Премаз
- 2 јаја
- 1 кашика брашна
- 50 мл уља
- 400 г киселог млека
- 100 мл млека
- 1 касичица прашка за пециво
Лук ситно исецкајте, а затим динстајте на средњој температури. Додајте рендану шаргарепу и ситно исецкано бело месо. Све добро сједините и уситните.
Додајте зачине и добро промешајте.
Помешајте састојке за премаз, како би се састојци сјединили.
Плех премажите уљем, а затим поређајте једну кору коју ћете премазати премазом. Поново ред коре и премаза, па на сваку трећу кору додајте фил. Понављајте поступак док имате фил и коре. Последњом кором само затворите.
Ножем исеците на коцкице,а потом премажите премазом сваку коцкицу.
Пеците 30 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Схерпица Реципес.