Posne pica kocke: Slane bajaderice koje se tope u ustima, NEĆETE moći da prestanete da ih JEDETE
Lako se prave, praktične su za posluženje, a ukus je neodoljiv.
Kada pomislimo na bajaderu, odmah nam na pamet pada slatka poslastica od oraha i čokolade. Međutim, zamislite taj koncept pripreme na slanu varijantu i to posne pica kocke.
Sastojci
Testo
- 450 g brašna
- 180 ml kisele vode
- 180 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1/2 kašičica kurkume
Fil
- 250 g praziluka
- 400 g šampinjona
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičica bibera
- Kečap i origano
Zamesite testo sa kiselom vodom, uljem, šećerom, soli i kvascem. Dodajte i kurkumu da bi testo dobilo žutu boju. Zamešano testo ostavite da naraste 30 minuta.
Sitno iseckani praziluk propržite na ulju, pa dodajte iseckane šampinjone. Kada je voda od šampinjona isparila, dodajte so i biber. Fil podelite na tri jednaka dela.
Odstajalo testo malo premesite, pa ga podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo formirajte u loptice.
Razvijte prvu lopticu u veličinu pleha, gde ćete da pečete. Koru prebacite u pleh, a zatim premažite sa dve kašike kečpa i pospite origano. Zatim sipajte fil, pa preko koru, pa kečap, origano i opet fil. Postupak ponovite opet, a četvrtu koru premažite samo kečapom i pospite origano.
Testo pre pečenja izbockajte čačkalicom i prekrijte folijom da odstoji 10 minuta.
Pecite 30 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Slađini recepti.