ПОСНИ шербет колач који осваја на први залогај: Јефтин, сочан и преукусан, а све САСТОЈКЕ ВЕЋ ИМАТЕ код куће
Овај традиционални десерт одувек је био омиљен на трпезама, а посебно је популаран у време поста и празника.
Ако тражите савршен посни колач који се топи у устима и притом не захтева пуно састојака, онда је посни шербет колач прави избор за вас. Осим што је једноставан за припрему, овај колач је невероватно сочан захваљујући богатом преливу од шербета, који му даје препознатљив, аутентичан укус.
Састојци
- 5 кашика шећера
- 250 мл воде
- 250 г брашна
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 5 кашика ораха, бадема, лешника
- 4 кашике уља
За шербет, отопите шећер на лаганој ватри, а потом га прелијте са водом. Када вода проври, оставите да се охлади.
У посуду помешајте брашно, лешник, соду бикарбону и све сједините, а потом прелијте шербетом помешаног са уљем. Затим све лепо сједините.
У обложени плех папиром за печење, налијте смесу и пеците 25 минута на 180 Ц.
За крај премажите џемом и поспите преко ситне лешнике или шећер у праху.
Детаљније о начину припреме на видеу Радине посластице.