Права ДОМАЋА БАКЛАВА - Изворан начин припреме искусних посластичара, тајна је у ароми сирупа
Заборавите све претходне рецепте, овај је једини прави.
Баклава се толико усталила на нашим подручјима да свако има своју интерпретацију њене припреме. Ми вас враћамо правом рецепту.
Састојци:
500 г танких готових кора
125 г посног путера или маргарина
50 мл уља
350 г млевених ораха
За прелив:
450 г шећера
700 мл воде
3-4 колута лимуна
Припрема:
Коре пресеците на пола. Сваку премажите мешавином уља и истопљеног путера, али тако да буду у облику ролата. Ту ставите млевене орахе, те их увијте у троуглиће.
Понављајте поступак до истека материјала и ставите да се пеку 25 минута на 180 степени.
Прелив спремите тако што ћете сипати шећер и воду у шерпу, ставити на ринглу и додати неколико колута лимуна. Када су баклава готове, прелијте их док су још вруће. Пријатно!